Manométerek

Csőrugós manométerek – standard kivitel

Ezek a manométerek normál igénybevételre használatosak a megfelelő pontossági határokon belül. A manométerek minden nem agresszív folyékony és gáz-halmazállapotú anyagok mérésére alkalmas. Elsősorban fűtéstechnikában és gépiparban használatosak.

Csőrugós manométerek, kiváló minőségű kivitel

Ezek a manométerek nagyobb igénybevételre használatosak a megfelelő pontossági határokon belül. A manométerek minden nem agresszív illetve a saválló kivitelűek minden agresszív folyékony és gázhalmazállapotú anyagok mérésére alkalmas. Elsősorban gépiparban, élelmiszeriparban, vegyiparban, erőművekben, gyógyszeriparban, használatosak.

Csőrugós kontakt manométerek

A csőrugós kontakt manométerek a kontaktusokkal (amelyek különbözőek lehetnek) vezérlik vagy szabályozzák az adott rendszert a nyomás segítségével. Az elektromos kontaktusok zárják vagy nyitják az áramkört attól függően, hogy milyen nyomásértékre van beállítva a kontaktus az órán. Felhasználás: a fűtéstechnika és az ipar minden területén.

Leválasztó membrános (laprugós) manométerek

Olyan kemény követelményekre amelyek az ipari gyártás folyamán előfordulnak. Azokon a helyeken ahol amorf vagy közel szilárd anyag mérésére van szükség ott a nyílt peremes leválasztó membrános kivitelt ajánljuk a könnyebb tisztíthatóságért. Elsősorban gépiparban, élelmiszeriparban, vegyiparban, erőművekben, gyógyszeriparban, használatosak.

Leválasztó membrános (laprugós) kontakt manométerek

Olyan kemény követelményekre, amelyek az ipari gyártás folyamán előfordulnak. Azokon a helyeken ahol amorf vagy közel szilárd anyag mérésére van szükség ott a nyilperemes leválaszó membrános kivitelt ajánljuk a könnyebb tisztíthatóságért. A leválasztó membrános kontakt manométerek a kontaktusokkal (amelyek különbözőek lehetnek) vezérlik vagy szabályozzák az adott rendszert a nyomás segítségével. Az elektromos kontaktusok zárják vagy nyitják az áramkört attól függően, hogy milyen nyomásértékre van beállítva a kontaktus az órán Elsősorban gépiparban, élelmiszeriparban, vegyiparban, erőművekben, gyógyszeriparban, használatosak.

Ellenőrző manométerek

Az ellenőrző manométerek különösen nagy precizitással készülnek, hogy megfelelően ellenőrizni tudják tartályok, technológiai csőrendszerek valamint egyes nyomásmérőórák nyomását. Ezeket a nyomásmérők az országos mérésügyi hivatalban vagy magán kalibráló laborokban lehet ellenőrizni. Elsősorban laborokban, gépiparban, élelmiszeriparban, vegyiparban, erőművekben használatosak.

Differenciál manométerek

A differenciál nyomásmérő a rendszerben lévő két különböző nyomás különbségét mutatja meg. Vannak olyan típusok amelyek a kontaktussal vagy mikrókapcsolókkal illetve analóg kimenti jellel van ellátva ahhoz hogy a szabályzást vagy vezérlést megfelelően működtessék. Felhasználásuk igen széles pl. Fűtéstechnika, gépipar, vegyipar, élelmiszeripar stb.

Szelencés manométerek

A szelencés manométerek kis negatív vagy pozitív gáz közegű nyomások mérésére alkalmas. Az agresszív gázok mérésre a saválló kivitelt ajánljuk. Elsősorban a gáziparban, gépiparban, erőművekben és az egészségügyben használatosak.

Digitális manométerek

A digitális manométerek használatát elsősorban a megbizhatóságuk, pontosságuk és erős igénybevételhetőségük miatt alkalmazzák különböző felhasználási területeken. Hálózatfüggő és nem hálózatfüggő(akkumulátoros) kivitelben készülnek.

Speciális manométerek

Ide soroljuk első sorban azokat a készülékeket amelyek az egyik csoportba sem illenek bele valamint speciális technológiához használatosak.